yura_co

yura_co

master
Довго думав де розмістити цей пост, так як він не стосується збірки, але питання, я вважаю, потрібне.
З 17го жовтня багато хто помітив проблему в серч консолі такого виду:
URL недоступен Google
Доступность страницы
Эту страницу нельзя проиндексировать: Страница недоступна из-за проблемы со всем сайтом

Але це відбулося не тільки в консолі а й в API індексації, а саме на сайт просто перестали заходити роботи
Ну чим це загрожує я думаю не потрібно пояснювати....
А от головне питання: Як вирішити цю проблему? Що ж насправді сталося?
На просторах інету вже купа здогадок чому так відбулося, хтось каже що це санкції через генерації за допомогою штучного інтелекту, хтось висловлює думку що це санкції через плагіат, де плагіатом вважається переклад опису з іншої мови, але це лише здогадки, поки не знайшов жодної офіційної інформації від Г

Можливо хтось із спільноти вже знайшов рішення?

Baco

Baco

architect
на проектах, я опрацьовую цільові помилки індивідуально, десь змінилась мікророзмітка, десь додатково у назву апострофи полізли і потрібно екранувати, десь своя специфіка, та в цілому, без бачення конкретного ресурсу і того, як інтерпритує помилкою його Г, складно надати відповідь.

OP
yura_co

yura_co

master
Thread Starter #4
Ця проблема не пов'язана з синтаксичними помилками чи мікророзміткою
screenshot_2023_10_22-1-png.287 - opencart

screenshot_2023_10_22-3-png.288 - opencart

Це скріни з серч консолі Г, по запиту на індексацію сторінки https://wst.in.ua/ua/

А ось скрін та саме посилання однієї із тем Help Center
screenshot_2023_10_22-4-png.289 - opencart

Посилання проблема з Помилка: перевищено навантаження на хост
І таких тем вже досить багато

OP
yura_co

yura_co

master
Thread Starter #5
Ну і в довершення скрін модуля Google Indexing Api, де видно що не відбувається реєстрація заходу роботів, хоча в логах видно що відправка на індексацію успішна
screenshot_2023_10_22-5-png.290 - opencart

screenshot_2023_10_22-6-png.291 - opencart

Baco

Baco

architect
наскільки я ознайомився з проблемою, то проблема до хостинг-провайдера швидше, оскільки відповідь по ресурсу йде 200

Baco

Baco

architect
тоді аналіз того, на що кривиться Г, єдине щось конструктивне зміг тут знайти, але то все не до CMS, або ж якось другорядно.

Останнє редагування:
S

SlaSoft

Maestro
Ну і в довершення скрін модуля Google Indexing Api, де видно що не відбувається реєстрація заходу роботів, хоча в логах видно що відправка на індексацію успішна
Переглянути вкладення 290
Переглянути вкладення 291
Це відповідь Г, але не прямий запит від Г
треба дивитися http логb (access,error)
Може стоїть якась заборона на сервері

OP
yura_co

yura_co

master
Thread Starter #10
Вчора обмежив швидкість заходу бота до 5 секунд і сьогодні відбулося чудо, бот почав заходити приблизно раз на хвилину
UPD
Схоже запрацювало у всіх, зміна частоти то просто співпадіння

Останнє редагування:
Зверху